POTPISAN UGOVOR U OKVIRU PROJEKTA “STARENJE I ZDRAVLJE”

0
153

Projektni ugovor između opštine Prnjavor, Opštinske organizacije Crvenog krsta Prnjavor i Švicarskog Crvenog krsta u okviru projekta “Starenje i zdravlje” potpisan je juče u Tuzli.

Projekat predviđa da se u naredne četiri godine, na ime pomoći i njege starijih lica u kući izdvoji 549.140,00 KM.

Od ukupnog iznosa, Opština Prnjavor će izdvojiti 149.000,00 KM, Švicarski Crveni krst 205.740,00 KM, dok će krajnji korisnici učestvovati sa 194.400,00 KM tokom perioda trajanja projekta.

“Ovo je veoma važan projekat koji mi podržavamo i kome obezbjeđujemo sufinansiranje. Do sada je nekoliko lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini već implementiralo isti, a danas ugovore potpisujemo sa još 4 nove lokalne zajednice, te Brčko Distriktom BiH i njihovim organizacijama Crvenog krsta. Radi se o opštinama Prnjavor, Žepče, Foča i Kalesija”, izjavila je gospođa Mihele Hinić, direktorica koordinacione kancelarije Švicarskog Crvenog krsta u Bosni i Hercegovini.

“Opština Prnjavor implementira sličan projekat od 2007. godine, ali sa mnogo skromnijim sredstvima. Ovo nam je dodatni impuls da unaprijedimo ovu oblast i da, sa sadašnjih 10 korisnika, u naredne 4 godine postignemo broj do 80 starijih lica kojima će biti pružena pomoć i njega u kući. Projekat ima i humanu i ekonomsku dimenziju. Ekonomska se ogleda u činjenici da troškovi smještaja u dom jednog lica, kome je pomoć i njega potrebna, budu i do 5 puta veći, nego da se ista pruža u kući. Znajući da starija lica više vole da budu kod kuće i da im je u njihovim domovima omogućena pomoć, što pokazuje da je i humana dimenziji prisutna, možemo zaključiti da je projekat potpuno opravdan”, izjavio je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here