Potpisan ugovor za obnovu paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla”

0
772

 

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević potpisao je danas ugovor za obnovu Paviljona 1 sa restoranom i Paviljona 2 Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka.

Ugovor je potpisan sa firomom Prodamont, predstavnikom grupe izvođača koju čine ovo preduzeće i Boroterm. Vrijednost ugovora je 2.808.317 KM, a rok za završetak radova je 120 dana.

U skladu sa zaključkom Vlade Repubike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture provelo je proceduru raspisivanja tendera za sanaciju dva paviljona oštećena tokom nevremena u decembru prošle godine.

Ministar prosvjete i kulture Dane Malešević rekao je da su sve odredbe Zakona o javnim nabavkama ispoštovane, te da je na tenderu učestvovalo šest izvođača.

Malešević je naveo da je potpisivanje ugovora prolongirano u odnosu na raniji plan zbog pristigle žalbe.

Resorni ministar se nada da će rok za završetak radova biti ispoštovan, kako bi studenti u narednoj akademskoj godini imali odgovarajuće uslove boravka u Domu.

Predstavnik izvođača radova, Goran Prodić, kaže da će radovi na obnovi početi najkasnije u roku od osam dana.

Prodić očekuje da će rok biti ispoštovan i uvjerava u kvalitet.

– U pitanju je kompletna rekonstrukcija, zamjena kompletnih instalacija – naveo je on.

Republička direkcija za obnovu i izgradnju pružiće svu stručnu i tehničku pomoć u obnovi dva paviljona. Direkcija će pratiti kvalitet radova od početka do sticanja upotrebne dozvole.

Izvor:(RTRS)

 

PODIJELI