POTPISAN UGOVOR ZA REALIZACIJU PRVOG MIKROBIZNISA NA PODRUČJU OPŠTINE PRNJAVOR

0
417

Potpisivanje ugovora za realizaciju prvog mikrobiznisa na području opštine Prnjavor upriličeno je juče u prostorijama opštine Prnjavor. U pitanju je projekat mini sirane na farmi porodice Jokić, a nosilac projekta je David Jokić, diplomirani inženjer poljoprivrede, trenutno druga godina master studija na Poljoprivrednom fakultetu u Banjoj Luci.

„Iskrene čestitke upućujem porodici Jokić na proširenju svoje djelatnosti. Uvjeren sam da će razvijajući svoje poljoprivredno gazdinstvo razvijati i našu lokalnu zajednicu“ kazao je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš naglašivši da je Opština Prnjavor u ovoj godini, zajedno sa Fondacijom Mozaik i Omladinskom bankom, uspješno realizovala već osam projekata.

„Velika zahvalnost Omladinskoj banci i Fondaciji Mozaik koji su zajedno sa nama učestvovali u ovim projektima, a ukupna vrijednost istih iznosi 23.400,00 KM“ dodao je Tomaš.

Pokretanjem sirane, stvara se „nova grana“ proizvodnje na imanju Jokić, koji se od osamdesetih godina bave proizvodnjom mlijeka, a od 2000. godine su ušli u proces organske biljne proizvodnje.

„Ovaj mikrobiznis koji je podržan od strane Opštine Prnjavor, Fondacije Mozaik i Omladinske banke Prnjavor, te samog Ministarstva Republike Srpske biće od velikog značaja kako za nas tako i za našu zajednicu. Vjerujem da ćemo uz njih uspjeti da realizujemo naše zacrtane ciljeve, i daćemo svoj maksimum da ovaj mikrobiznis krene ka pravom usponu“ izjavio je David Jokić, diplomirani inženjer poljoprivrede.

Projekat je finansiran sredstvima od strane Opštine Prnjavor, Omladinske banke Prnjavor kao i grantom za završene inženjere poljoprivrede koji finansira Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI