Potpisani ugovori za sanaciju puta u Konjuhovcima i stambeno zbrinjavanje povratnika

0
537

Načelnici opština Prnjavor Darko Tomaš i Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisali su danas u Prnjavoru ugovor o završetku izgradnje lokalnog puta u naselju Konjuhovci, te ugovore o nabavci građevinskog materijala za izgradnju stambenih objekata za dvije povratničke porodice.

Tomaš je rekao da će u narednoj godini biti saniran i modernizovan putni pravac u mjesnoj zajednici Konjuhovci ukupne dužinine 500 metara, čija je predračunska vrijednost 80.000 KM.

“Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH za ovaj projekat će donirati 50.000 KM, dok će ostatak sredstava obezbijediti opštine Prnjavor i Centar Sarajevo” , precizirao je Tomaš.

Pomoćnik načelnika opštine Centar Sarajevo Belma Bašović istakla je da ova opština učestvuje u finansiranju tri projekta na području opštine Prnjavor.

“Za sufinansiranje izgradnje dionice puta prema Konjuhovcima izdvojili smo 10.000 KM, za stambeno zbrinjavanje dvije povratničke porodice po 5.000 KM i za sanaciju grijanja u Medžlisu islamske zajednice 5.000 KM” , rekla je Bašovićeva.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Prnjavor Fikret Čelenka i predstavnici povratnika.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here