Potrebna reforma obrazovanja s ciljem bržeg razvoja

0
303
Republika Srpska započeće reformu obrazovnog sistema što je opredjeljenje institucija s ciljem njegovog unapređenja i modernizacije, rečeno je danas u Banjaluci na tematskoj sjednici Vlade Srpske na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je prisustvovala tematskoj sjednici, naglasila je da je obrazovanje ključ za razvoj Srpske.

“Obrazovni sistem moramo modernizovati i unaprijediti u svakom smislu i zato trebamo pristupiti njegovoj reformi”, rekla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare poslije tematske sjednice Vlade.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je Srpska opredijeljena da treba reformisati obrazovni sistem.

On je istakao da je neophodna bolja povezanost obrazovanja sa tržištem rada.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić naglasila je da je karakteristika obrazovnog sistema u Srpskoj nizak obuhvat djece, neadekvatni nastavni planovi planovi i programi, ali i nedovoljna opremljenost.

atv

PODIJELI