Potvrđeno: Đoković u Banjaluci 3. i 4. jula

0
533

Najbolji svjetski i srpski teniser Novak Đoković gostuje u Banjaluci 3. i 4. jula, potvrdio je na Tviteru gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Radojičić je naveo da je danas u Banjaluci održana sjednica Organizacionog odbora Adria tura, velikog teniskog i najvećeg sportskog događaja u gradu na Vrbasu ove godine, te da će Đoković i prijatelji doći u Banjaluku 3. i 4. jula.


Humanitarni teniski turnir Adrija tur svečano će danas biti otvoren u Beogradu, gdje će okupiti svjetski teniski vrh na nekoliko dana, a potom obići i ostale lokacije u regionu.

Đoković je ranije izjavio da će ovaj sportski događaj biti vrhunski spektakl.

Ceremonija otvaranja zakazana je za 16.00 časova i uključuje muzički program, u kojem će sa svojim orkestrom nastupiti jedan od vodećih violinista svijeta Nemanja Radulović.

Najbolji teniser svijeta je dodao da će nastupiti jedna od vodećih svjetskih pijanistkinja Lola Astonova, dok će dječiji hor Čarolija pjevati himnu Srbije, uz koreografiju na tribinama.

Prema njegovim riječima, ovaj teniski turnir biće jedan od najvećih sportskih događaja u svijetu za vrijeme trajanja pandemije virusa korona.

Đoković je najavio učešće Јelene Јanković, Olge Danilović, Nenada Zimonjića, Viktora Troickog, Grigora Dimitrova.

Turnir se nakon Beograda nastavlja 20. i 21. juna u Zadru, zatim 27. i 28. u Crnoj Gori, a nakon Banjaluke 5. jula završava u Sarajevu.

/RTRS/

PODIJELI