Povelja počasnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor Miloradu Dodiku

0
266

Na današnjem zasijedanju 21. sjednice Skupštine opštine Prnjavor, razmatrano je 16. tačaka dnevnog reda, među kojima se našao i Izvještaj o radu načelnika opštine i Opštinske uprave, Izvještaj o realizaciji Ugovora za pružanje komunalnih vodnih usluga za prošlu godinu, kao i Izvještaj o realizaciji Plana kapitalnih ulaganja na području opštine Prnjavor za 2022. godinu. Svi izvještaji su usvojeni.

“Povodom 24. marta – Dana opštine Prnjavor odbornici su većinom glasova odlučili da Povelja počasnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor ove godine bude dodijeljena Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, za poseban doprinos razvoju opštine Prnjavor” istakao je predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić.

“Povelja zaslužnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor biće dodijeljena Radojki Zorić, majci dva poginula borca VRS, za izuzetne zasluge za Republiku Srpsku, Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor, Brankici Radonjić, za razvoj pozorišne umjetnosti tokom proteklih 20 godina, a Povelja opštine Prnjavor sa srebrnim grbom opštine Prnjavor ove godine ide u ruke Bošku Bijeloniću, za nesebičan i  human rad u domenu socijalne i dječije zaštite” dodao je Simić i napomenuo da je donesena i je Odluka o uspostavljanju saradnje opštine Prnjavor sa opštinom Sremski Karlovci.

Takođe, usvojena je i odluka o prodaji nepokretnosti u svoojini opštine Prnjavor ispod tržišne cijene privrednom subjektu Delta Star d.o.o. Prnjavor, kao i Odluka o prodaji nepokretnosti u svojini opštine Prnjavor Društvu za preradu mlijeka “Naša mljekara” d.o.o. Banjaluka.

“Moram napomenuti da smo poslednjih godinu dana intenzivno radili na popunjavanju naše industrijske zone i u tom dijelu skoro da i nema više slobodnih lokacija. Danas su donešene i odluke, odnosno potvrđene procedure koje su sprovođene za dvije prodaje nepokretnosti privrednim subjektima Delta Star i Naša Mljekara, ovo su dva nova subjekta sa kojima će biti potpisani ugovori i koji će raditi u poslovnoj zoni” istakao je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

Tomaš je dodao da je danas Usvojen i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja opštine Prnjavor kod Evropske investicione banke po „Projektu vodovoda i kanalizacije u Republici Srpskoj II“ koji obuhvata izgradnju vodovodne mreže u naseljima Gornja Mravica, Lišnja, Galjipovci i Prnjavor/Ratkovac,

“Radi se o sredstvima u visini 2.700.000 KM, koja će biti upotrijebljena za rješenje pitanja vodosnabdijevanja navedenih mjesnih zajednica, mi već imamo izrađene projekte po ovom pitanju, narednih dana pristupaće se rješavanji imovinsko pravnih odnosa i uvjeren sam da će u ovoj godini biti izabran i izvođač radova. Period otplate je 20 godina sa grejs periodom od šest godina i naravno uslovi za dobijanje sredstava su veoma povoljni. Opština Prnjavor će takođe biti obavezna da obezbijedi dio sredstava za ovu namjenu, a ove mjesne zajednice smo mi prije pet godina kandidovali kod Evropske banke, da nam se pomogne u rješenju ovog pitanja” kažao je Tomaš i dodaje da je odluka jednoglasno podržana od strane svih odbornika, što potvršuje njenu važnost.

Ispred kluba SDS-a, Vukašin Backović, istakao je da odbornici ove stranke nisu podržali Odluku da Povelja počasnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor ove godine bude dodijeljena Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, za poseban doprinos razvoju opštine Prnjavor.

“Želimo istaći da smo podržali odluke o dodjeljivanju povelja zaslužnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor Radojki Zorić, majci dva poginula borca VRS, Brankici Radonjić i Bošku Bjeloniću, a bili smo protiv odluke da se, poštujući naravno  instituciju predsjednika Republike Srpske, povelja zaslužnog građanina dodijeli Miloradu Dodiku, a podržali smo Odluku o  zaduženja opštine Prnjavor kod Evropske investicione banke po „Projektu vodovoda i kanalizacije u Republici Srpskoj II“ koji obuhvata izgradnju vodovodne mreže jugozapadnog dijela opštine Prnjavor” kazao je Backović.

Danas je usvojena i Odluka o pristupanju izmjeni dijela Urbanističkog plana „Prnjavor“ (izmjena II). Marijan Popadić-Radio Prnjavor

 

PODIJELI