Povodom Dana bijelog štapa, slijepi kod načelnika Gatarića

0
671

Povodom Međunarodnog dana “bijelog štapa”, načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić, danas se sastao sa predstavnicima opštinskog Uduruženja slijepih, kako bi razmjenili aktuelne informacije vezane za život ove populacije u prnjavorskoj opštini.

Na sastanku je bilo riječi o stavljanju Udruženja slijepih Prnjavor u kategoriju tzv. udruženja od posebnog opštinskog značaja, što bi značilo ostvarivanje nekih prava prema prioritetu, jer je riječ o zaista posebnoj kategoriji ljudi, rekao je danas načelnku Gatariću, predsjednik Udruženja Goran Vasić. On je zamolio načelnika da taj njihov zahtjev bude razmotren, da se lokalna vlast još više uključi u rješavanje brojnih problema slijepih ljudi, naravno uvažavajući tešku finansijsku situaciju.

Načelnik Siniša Gatarić je rekao da će pokušati pronaći način da  ljudi sa ovim teškim hendikepom što lakše prevaziđu probleme, obećao je da će ih posjetiti na nekom od događaja koji slijepi budu organizovali, a poseban stutus njihovog Udruženja bi trebalo da sve to omogući.

“Moram istaći da je ovo veoma aktivno Udruženje, da mnogo rade iako imaju zaista skromna finansijska sredstva na raspolaganju, što je još jedan od razloga da se ovim ljudima pomogne”, rekao je Gatarić.

Opštinsko Udruženje slijepih Prnjavor, okuplja oko 40 članova, koji se druže, organizuje susrete i sportske događaje, ali i kandidovanjem  projekq5q pokušavaju da olakšaju svoj život.

prnjavorski.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here