POVODOM PRIZNANJA U SARAJEVU- GATARIĆ ZAHVALAN SARADNICAMA

0
818

Načelnik opštine Siniša Gatarić  izrazio je na današnjoj konferenciji za novinare zahvalnost saradnicama iz lokalne uprave,naglašavajući da su i one zaslužne za priznanje koje je Gatarić prije dva dana dobio u Sarajevu.Nagrađen je na prijedlog prnjavorskog Udruženja  „Romska djevojka“,za angažovanje na planu afirmacije žena i njihovih prava.

-Naša opština može služiti za   primjer u Bosni i Hercegovini,kao sredina u kojoj su žene neko na koga se uvijek i na svakom mjestu možemo pouzdati. Uostalom,većina načelnika opštinske uprave su baš pripadnice nježnijeg pola,pri čemu svoje odgovorne obaveze ispunjavaju na vrhunski profesionalan način,rekao je Gatarić.

Nagradu za ostvarivanje ravnopravnosti  polova Gatarić je dobio na prigodnojsvečanosti  u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine,a kuriozitet predstavlja činjenica da  je postao  prvi muškarac koji je dobio  ovo vrijedno priznanje .

Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovale su i Gatarićeve saradnice u lokalnoj upravi,a predstavljena je i savjetnica Kabineta načelnika za politička pitanja,Nikolina Rudić.(prnjavorlive.info)

PODIJELI