Poziv iz OŠ”Branko Ćopić” Prnjavor za prikupljanje PET ambalaže

0
997

Osnovna škola „Branko Ćopić“ Prnjavor, poziva građane da u okviru projekta “Danas za sutra”,prikupljanjem PET ambalaže očistimo grad i unaprijedimo rad škole.

OŠ „Branko Ćopić“ Prnjavor u programskim ciljevima ima brojne aktivnosti u cilju svestranog obrazovanja i vaspitanja svojih učenika.
Prateći savremene tendencije razvoja društva, škola je prije nekoliko godina uočila važnost ekološke pedagogije i vaspitanja mladih o važnosti očuvanja prirode i prirodnih resursa.
Obrazovanjem svojih učenika želimo uticati da postanu ekološki osviješteni mladi ljudi na kojima ostaje budućnost naše planete i naše civilizacije.
Ove školske godine škola realizuje ekološki projekat „Danas za sutra“ koji je podržan grantom Fonda otvoreno društvo Bosne i Hercegovine.
Glavni fokus projekta je osnaživanje veze između roditelja i škole i razvoj saradnje sa lokalnom zajednicom.

Projekat će se realizovati kroz brojne aktivnosti kao što su: prikupljanje PET ambalaže, razvoj saradnje sa KP „Park“, ugostiteljskim objektima, kulturnim i sportskim udruženjima, obilježavanje ekoloških datuma, kreativne radionice, vršnjačku edukaciju, radio-emisije i drugo.

Novac od prikupljenih sredstava iskorištava se za potrebe nastavnog procesa u saradnji sa Savjetom učenika naše škole. Neke od ideja koje ćemo nastojati ostvariti su: nagradni izleti, humanitarne akcije, nabavka klima uređaja, projektora, nastavnih sredstava i drugo.

Svi vi koji ste svjesni važnosti očuvanja zdrave životne sredine za buduće generacije možete uticati da se u vašoj okolini plastična PET ambalaža ne baca po ulici i u prirodu, nego da se donosi u školu. Prikupljanjem plastične amblaže na porodičnim i većim slavljima, u komšiluku i okruženju, smanjićete količinu otpada, i omogućiti djeci bolje uslove školovanja.

prnjavorski.net

 

PODIJELI