Pozovite i vi 1458 i pomozite izgradnju Roditeljske kuće u Banjaluci

0
1396
Već petu godinu Kabinet predsjednika Republike organizuje donatorsko veče „S LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA” s ciljem prikupljanja novčanih sredstava kako bi se na taj način pružila pomoć onima kojima je zaista potrebna. Ove godine pomoć je namijenjena izgradnji roditeljske kuće za djecu iz Srpske oboljelu od malignih bolesti za koju je neophodno 800.000 KM.
U želji da se djeci oboljeloj od malignih bolesti omoguće najbolji uslovi liječenja i najbolja dijagnostika, tretmani, njega, a roditeljima edukacija i informacije, osnovano je Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “ISKRA”.

Prema posljednjim podacima kojima raspolaže ovo udruženje, na Odjeljenju dječije hematoonkologije u UB Klinički centar Banjaluka trenutno se liječi sedamnaestoro djece. Na praćenju i terapiji održavanja se nalazi 34 djece. Ukupan broj liječenih u posljednjih 10 godina je 178.

Treba napomenuti da se određeni broj djece liječi u zdravstvenim centrima izvan Republike Srpske.

Јedan od problema sa kojima se ovi roditelji susreću je i nemogućnost kontinuiranog boravka uz bolesno dijete, a održavanje porodične atmosfere dokazano poboljšava opštu zdravstvenu sliku djeteta, a time i veću šansu za izlječenje. U Roditeljskoj kući bi se djeca i njihovi roditelji osjećali bezbjedno zbog blizine bolnice, ali i opušteno jer se u Kući ne sprovodi terapija, nema bijelih mantila i ljekarskih vizita.

Kraj godine je vrijeme darivanja, vrijeme kada se ne zaboravljaju oni kojima je potrebna naša pomoć i podrška, te su se ovogodišnjoj akciji odazvale brojne institucije, pojedinci iz kulturnog, sportskog i muzičkog života kako Republike Srpske tako i iz Srbije.

Na humanitarnoj liniji u toku donatorske večeri javljaće se i muzički gosti Romana, Dado Glišić, Јelena Tomašević, Željko Samardžić, Vlado Georgijev i Miligram koji će i svojom pjesmom sa Trga Republike pozvati sve da pozivom na broj 1458 doniraju jednu marku za izgradnju Roditeljske kuće.

Humanitarni koncert će se održati 24. decembra na Trgu Republike ispred zgrade RTRS-a , a donatorsko veče možete pratiti na našem programu od 20.10. /RTRS/

 

PODIJELI