Pranje zuba ovom četkicom traje samo 10 sekundi VIDEO

0
462

Pranje zuba nije težak zadatak, potrebno je ukupno dva minuta i stručnjaci savetuju da se uradi samo dva puta dnevno, što nekim ljudima teško pada. I-četkica (I-Brush) može da bude rešenje za taj problem. Uređaj je izložen na CES-u 2019, a njegovi izumitelji tvrde da može da postigne isti nivo čistosti kao standardno pranje četkicom, ali za samo 10 sekundi.

Najnovijim izumom francuska kompanija Fasteesh je pokušala da ubrza proces pranja zuba. Umesto četkice sa malom glavom čekinja, i-četkica četka sve zube odjednom. Deo sa četkama postavljen je pod uglom od 45 stepeni oko štitnika za usta koji može stati oko gornjih i donjih redova zuba.

Čekinje su dizajnirane tako da budu usmerene pod preciznim uglom koji preporučuje Američka stomatološka asocijacija (ADA). S obzirom na to da usta svih ljudi nisu iste veličine, ova četkica dolazi u četiri različite vrste, uključujući i manje veličine namenjene za decu.

Da biste je koristili, na i-četkicu prvo treba staviti pastu za zube po izboru u deo koji ide u usta. Ova četkica se stavi oko zuba kao normalan štitnik za usta, pritisne se dugme i četkica počne da vibrira i čisti zube.

Preporučuje se pravljenje pokreta za žvakanje dok je u ustima, kako bi zubi bili potpuno očišćeni, ali je za to potrebno samo oko pet sekundi. Zatim se četkica stavi na druge zube i ponovi se ceo proces. Nakon samo 10 sekundi zubi bi trebalo da su očišćeni.

Iako deluje kao veoma korisna, ima mnogo razloga da budemo skeptični prema ovakvoj četkici. Proizvod još nije odobrila ili testirala ADA.

Iako je ideja za ovu četkicu možda obećavala, takođe se graniči sa tvrdnjom da je “previše dobra da bi bila istinita”. Možda ćete ipak želeti da se zadržite na klasičnom načinu pranja zuba, dok uređaj ne dobije odobrenje stomatologa za upotrebu. Ova četkica bi trebalo da košta oko 110 evra i očekuje se u aprilu 2019. godine na tržištu, prenosi Digitaltrends.com.

PODIJELI