Pravni fakultet obilježava 45 godina rada

0
357

U Banjaluci je danas, u prisustvu zvaničnika iz Republike Srpske, počela svečanost povodom obilježavanja 45 godina rada Pravnog fakulteta.

Svečanoj akademiji u amfiteatru Pravnog fakulteta prisustvuju predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

Među prisutnim na svečanosti su i predsjednik Akademije nauka Srpske Rajko Kuzmanović, rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin, rukovodstvo Pravnog fakulteta, predvođeno dekanom Željkom Mirjanićem, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kao i brojne zvanice iz javnog, naučnog, diplomatskog i društvenog života, te gosti iz inostranstva i studenti.

Ranije je najavljeno da će na svečanosti biti dodijeljene diplome diplomiranim pravnicima i masterima prava.

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci osnovan je 1975. godine i danas moderna, organizovana i respektabilna visokoškolska i naučna ustanova u kojoj su se školovali mnogi akademici, univerzitetski profesori, poznati i priznati pravnici, sudije, tužioci, advokati, političari i druge značajne javne ličnosti.

Na internet sajtu ove ustanove se navodi da je u nastavno-naučnom procesu angažovano oko 40 profesora, nastavnika i saradnika, te da na Fakultetu studira više od 2.000 studenata.

/Srna/

PODIJELI