“PREDAO SAM DOKAZE” Stanivuković saslušan kao svjedok zbog slučaja „Prisluškivanje“

0
312

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, saslušan je danas u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u svojstvu svjedoka povodom slučaja prisluškivanja opozicije.

Stanivuković kaže da je predao materijalne dokaze koji potkrepljuju činjenicu da se narodni poslanici, kao ključne ličnosti opozicije, prisluškuju.

– To sam potkrijepio materijalnim dokazima, svojom izjavom i nizom primjera. Bilo je slučajeva kada sam svojim najbližim saradnicima rekao gdje da se nađemo i dogovorimo proteste, a da me tamo sačekala policija koja me prvi put lišila slobode u maju 2018. godine – tvrdi Stanivukovioć, dodajući da je policija često znala informacije koje o kojima je on razgovarao samo sa bliskim saradnicima, poput Jelene Trivić.

On uvjereno tvrdi da vlast prisluškuje opoziciju, te podsjeća da je to „sam priznao i srpski član Predsjedništva BiH“.

Podsjeća da je saslušan i prije nekoliko dana zbog slučaja podjele pomoći banjalučkog Centra za socijani rad, koju su, kako tvrdi, dijelili odbornici SNSD.

– Mi smo do sada predali 15 krivičnih prijava. Tužilaštvo Republike Srpske je reagovalo po jednoj krivičnoj prijavi, a Tužilaštvo BiH isto po jednoj. Po dva osnova sam saslušan, što pokazuje da svi procesi idu kroz institucije – rekao je Stanivuković, dodajući da očekuje da se “sitne muhe uhvate na njihove krivične prijave, a one ključne muve pred licm pravde mogu da budu tek kada popijedi na izborima.”

/Srpskainfo/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here