Predao se Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića

0
460

Benedi Đukanović za kojim je bila raspisana potjernica zbog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića predao se sarajevskoj policiji u srijedu naveče oko 22 sata, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u KS.

Đukanović se predao u Policijskoj stanici Ilidža, a uskoro bi trebalo da bude predat na procesuiranje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša.

U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Benedi Đukanović je bio jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je MUP Republike Srpske raspisao potjernicu. Sumnjiči se za teško ubistvo i pokušaj ubistva.

Posljednji put je viđen u noći ubistva Krunića kada ga je policija zaustavila u Derventi u okviru rutinske kontrole u bijelom golfu 7 i pustila jer tada još nije bila raspisana potjernica za njim.

Njegovom saučesniku Emiliju Baldu ranije je određen jednomjesečni pritvor. Za ubistvo Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića trenutno se kao direktni izvršioci sumnjiče Đukanović i Željko Kovačević koji je ubijen kobne noći.

Obdukcijom je utvrđeno da je u Krunićevu glavu ispucano više metaka, dok je Pavlović zadobio povrede u grudnom košu. Napadač Kovačević zadobio je povrede stomaka.

U okviru istrage uhapšen je radnik firme “Sector security” Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi.

Očekuje se da će nakon ispitivanja u PS Ilidža, Đukanović biti predat u nadležnost MUP-a RS.

(Nezavisne)

PODIJELI