Predložen pritvor za Mladena Gajića, direktora dobojske bolnice

0
259

BANJALUKA – Republičko javno tužilaštvo predložilo je pritvor za direktora dobojske bolnice “Sveti apostol Luka” Mladena Gajića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u postupcima javne nabavke medicinske opreme za vrijeme panedmije virusa korona, potvrđeno je u tužilaštvu.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen sudiji za prethodni postupak Okružnog suda Banjaluka.

Osumnjičenom je na teret stavljeno krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja.

Gajić se sumnjiči da je, koristeći vanrednu situaciju proglašenu za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiloške situacije, zajedno i po prethodnom dogovoru, pribavio znatnu imovinsku korist pravnom licu “Travel for fan” iz Banjaluke na štetu budžetskih sredstava u postupcima javnih nabavki medicinske opreme, iako isti nije registrovan za promet medicinskom opremom.

Pritvor je predložen zbog osnovane bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Ova mjera predložena je i zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica krivičnog djela i kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Gajić je uhapšen prije dva dana, kada i direktor firme “A. R. M. S. Sistemi” Vladimir Vuletić, kojem nije određeno zadržavanje, jer je ispoljio simptome virusa korona. Dalje postupanje zavisiće od rezultata testa i njegovog stanja.

SRNA

PODIJELI