Predsjednik Srpske posjetio mališane u UKC Srpske

0
655

Želja da se mališanima koje je bolest spriječila da dočekaju Vaskrs u svojim domovima dočaraju običaji ovog praznika odvela je predsjednika Srpske u Kliniku za dječije bolesti u Banjaluci. Paketići su podijeljeni, a predsjednik nije krio zadovoljstvo što se družio sa djecom i učinio im ovaj dan radosnijim.

“Htjeli smo sa djecom upravo ovdje i osobljem, ljudima koji su dežurni, koji rade svoje poslove da približimo ovaj praznik i da s njima zajedno podijelimo par lijepih trenutaka i moram reći da, naravno, doći ovdje i vidjeti malu djecu i malo veću svakako je dirljiv događaj i u tom pogledu nosim ovako posebne utiske što i u situacijama u kojima se oni nalaze nađu prostora za radost i za radovanje ovome prazniku”, rekao je predsjednik Dodik.

Roditelji su izrazili zahvalnost, kažu, lijepo je što ih se neko sjetio i uljepšao im praznični dan proveden daleko od kuće.

“Obišao nas je predsjednik i dobili smo darove. Stvarno nas je prijatno iznenadio. Nismo očekivali i eto barem tim gestom finim nam je malo uljepšao ovaj dan današnji kada nismo kod kuće”.

“Obilježićemo sa sestrama koje su jako fine i koje su prema nama super, prihvatili su nas kao porodicu”, rekli su roditelji mališana koji borave u Kliniku za dječije bolesti u Banjaluci.

Pored poklona za najmlađe, predsjednik je na Kliniku za dječije bolesti donio i dobre vijesti za sve pacijente i osoblje. Najavio je temeljnu rekonstrukciju ovog objekta na jesen ili na proljeće naredne godine.

“Ovom objektu u kome se nalazimo sad je predviđen za rekonstrukciju u fazi odmah nakon rekonstrukcije ovog objekta koga vidite ovdje u dodiru i Republika Srpska će uložiti u kompletnu rekonstrukciju tako da će to biti temeljna rekonstrukcija i obnova ovog objekta”, naglasio je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike, pored ostalih pitanja, godinama je adresa za sva pitanja pomoći djeci. Već osam godina njegov kabinet organizuje donatorsko veče za pomoć bolesnoj djeci u Republici Srpskoj, a pokrovitelj je i inicijative i zakona koji je kroz Fond solidarnosti donio sistemsko rješenje za liječenje djece u inostranstvu. Takođe, veliki dio, toliko puta pomenutog i analiziranog budžeta predsjednika, upravo se izdvaja za pojedinačnu pomoć građanima, među kojim je najviše pomoći djeci.

PODIJELI