PREDSTAVLjAMO: Jelena Gajić, kandidat Atletskog saveza Republike Srpske: Iza mene godina iz snova

0
551
 Sjajni rezultati članice Atletskog kluba Prnjavor Jelene Gajić u godini na izmaku nisu prošli nezapaženo Atletskom savezu RS, koji ju je predložio upravo kao kandidata za Izbor najboljeg sportiste Republike Srpske za 2019. godinu.

Prnjavorčanka iza sebe ima godinu iz snova, a najbolji rezultat ostvarila je na Evropskom timskom prvenstvu u Skoplju, gdje je u trci na 800 metara zauzela prvo mjesto, ostvarivši lični i rekord Republike Srpske. Ona je taktički odlično istrčala dionicu za dva minuta, pet sekundi i 77 stotinki, donijevši svom timu maksimalan broj bodova.

– To mi je jedan od najdražih uspjeha u dosadašnjoj karijeri. Iako smo očekivali da budem u najboljoj formi na Evropskom prvenstvu u Švedskoj u julu, ispostavilo se da sam na vrhuncu bila u Skoplju, gdje sam se okitila zlatom. Pored toga, značajno je izdvojiti i srebrno odličje sa Balkanskog šampionata, gdje sam osvojila prvu samostalnu seniorsku medalju i samo nekoliko stotinki bila udaljena od zlata – rekla je Gajićeva.

Krajem januara i početkom februara tekuće godine učestvovala je na prvenstvu Mediterana u Francuskoj, gdje je bila peta, dok je došla i do titula prvakinje BiH i RS na 400 i 800 metara.

Napornim radom dokazala je da se šampioni stvaraju samo jakim treniranjem i velikom predanošću, bez čega je jako teško doći u poziciju da, u sve jačoj konkurenciji, izborite neku od medalja.

– Definitivno mogu da kažem da iza sebe imam sjajnu sezonu. Veliku zahvalnost dugujem i timu koji daje sve od sebe da svako takmičenje dočekam u najboljoj formi. To što sam ušla u izbor za najboljeg sportistu zaista mnogo znači i predstavlja dodatni motiv da u narednom periodu nastavim da treniram još jače – poručila je Gajićeva.

Kao glavni cilj za narednu sezonu istakla je ispunjavanje norme za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koje će biti održano u Parizu od 26. do 30. avgusta.

– Uz to, želim da oborim i rekord BiH u dvorani star 30 godina, međutim, norma za prvenstvo Starog kontinenta se na neki način nameće sama po sebi. Osjećam da sam spremna za to i daću sve od sebe da ispunim zacrtane ciljeve – zaključila je Gajićeva.
Primjeran student

Gajićeva je i uspješan student na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci, gdje svakodnevno trenira dva do tri časa i brusi formu za naredna takmičenja.

Osvajanjem medalja u 2019. godini prekinula je niz od 18 godina od vremena kada je posljednju atletsku medalju u Prnjavor donijela Mirjana Kalajdžić.

/Glas Srpske/

PODIJELI