Predstavnici nacionalnih manjina iz cijele Srpske danas u Prnjavoru

0
1577

Odbornici nacionalnih manjina u gradovima i opštinama RS, predstavnici Kluba delegata ostalih Vijeća naroda RS I Saveza nacionalnih manjina RS, danas su u Prnjavoru odražali drugi radni sastanak, na kojem su razmatrali svoje aktivnosti i finansiranje.

“Tema sastanka je finansiranje i organizovanje naših aktivnosti, kod nas u Prnjavoru je situacija zadovoljavajuća, međutim nije svudgdje tako, zato se i organizujemo kako bi poboljšali naš položaj u svim sredinama”, rekao je Branko Deket odbornik nacionalnih manjina u Skupštine opštine Prnjavor.

Franc Sošnja predsjednik Kluba ostalih u Vijeću naroda RS, rekao je da se moraju pronaći sistemska rješenja za finansiranje aktivnosti nacionalnih manjina. “Imali smo popis prema kojem ćemo vidjeti koliko nas gdje ima, što bi trebalo da je jedan od kriterija, a potom ćemo se organizovati i timski djelovati kako bi svemu što radimo dali veću ozbiljnost”, kaže Sošnja.

Brojne goste iz svih krajeva Republike Srpske pozdravili su Siniša Gatarić i Borko Lukanović, načelnik opštine i predsjednik Skupštine, koji su izrazili zadovoljstvo što je sastanak organizovan u Prnjavoru, jer je ovo otovorena sredina, posebno za nacionalne manjine. “Mi smo problematiku nacionalnih manjina veoma ozbiljno shvatili, napravili smo posebno odjeljenje koje se bavi ovom kategorijom ljudi, jer mi želimo da našu multikulturalnost predstavimo kao našu prednost i evropsku vrijenost zbog koje s pravom imamo epitet Mala Evropa”, poručio je načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić. /R.P./

PODIJELI