Predstavnici Udruženja “Iskra” sa prnjavorskim gradonačelnikom: Tomaš pozvao kolege da podrže rad Roditeljske kuće (FOTO)

0
257

Gradonačelnik Prnjavor Darko Tomaš pozvao je svoje kolege, načelnike i gradonačelnike da podrže ljudski, moralno i materijalano Roditeljsku kuću “Iskra” u Banjaluci, u kojoj borave djeca oboljela od malignih bolesti. Tomaš je danas razgovarao sa delegacijom Udruženja “Iskra” koju je predvodio predsjednik Milan Berić.

Roditeljska kuća “Iskra” u Banjaluci u kojoj borave djeca oboljela od malignih bolesti, trenutno radi punim kapacitetom. U ovom trenutku, u njoj je smješteno sedam porodica, sa osmoro djece, već duži vremenski period. Nažalost, kažu u Udruženju “Iskra” u Roditeljskoj kući su i brat i sestra. U toj kući, za osam godina koliko postoji, boravila su i djeca iz Prnjavora, njih četvoro.

U Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti kažu da su u Prnjavoru i njegovom rukovodstvu uvijek su imali i uskrenog prijatelja, jer Prnjavor godinama uplaćuje sredstva za rad Roditeljske kuće.

-Želim da zahvalim gradonačelniku Prnjavora na podršci i pomoći koju pruža Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” i funkcionisanju Roditeljske kuće. Odavno je gradonačelnik stao uz naše Udruženje i imamo svu moguću podršku koju čovjek može da pruži – rekao je Milan Berić, predsjednik Udruženja “Iskra” Banjaluka.

U znak zahvalnosti gradonačelniku Prnjavora uručili su zahvalnicu. On njima i dalje obećava podršku i pomoć i na isti postupak poziva i svoje kolege.

– Grad Prnjavor već nekoliko godina i finasijski pomaže funkcionisanje Roditeljske kuće. Danas želim da posebno istaknem i zamolim moje kolege načelnike i gradonačelnike i drugih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj da slijede primjer Prnjavora i da ovim ljudima pomognu. Ili, rećiću drugačije, da im budu i podrška, jer je to naša i moralna i ludska i svaka druga obaveza – poručio je Tomaš nakon sastanka sa tročlanom delagacijom Udruženja “Iskra”.

Roditeljska kuća “Iskra” nastala je iz akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” i postoji već osam godina. Kroz nju je do sada prošlo preko 200 porodica. U Udruženju kažu da punu podršku dobijaju od Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja, pojedinih lokalnih zajednica poput Prnjavora i društveno odgovornih kompanija.

TV K3

PODIJELI