PREDSTAVOM “JAZAVAC PRED SUDOM” ZAVRŠENA POZORIŠNA REVIJA

0
76
ПРЊАВОР, 4. НОВЕМБРА /СРНА/ - Првом репризом представе "Јазавац пред судом" Петра Кочића у извођењу групе одраслих Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" Прњавор, затворена је Седма позоришна ревија "Прњавор и пријатељи".

PRNJAVOR, 4. NOVEMBRA /SRNA/ – Prvom reprizom predstave “Jazavac pred sudom” Petra Kočića u izvođenju grupe odraslih Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Prnjavor, zatvorena je Sedma pozorišna revija “Prnjavor i prijatelji”.

Umjetnički rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić podsjetila je da je Prnjavor više od dva mjeseca bio pozorišni grad u kom su svoja ostvarenja, osim prnjavorskog pozorišta, prikazali i gostujući ansambali iz Novog Grada, Banjaluke, Laktaša, Dervente i Doboja, a promovisana je i knjiga LJiljane Čekić “Narodno pozorište Vrbaske banovine”.

Ona je rekla Srni da su u Dramskoj sveni ponosni što su ove godine uspjeli da publici poklone 11 pozorišnih večeri.

“Gosti su iz našeg grada ponijeli najljepše utiske, a svaka prilika da im uzvratimo gostoprimstvo nas raduje, ali i obavezuje i zato smo posebno zadovoljni što su sve predstave dobile izuzetno visoke ocjene publike što potvrđuje kvalitet i ovogodišnje pozorišne produkcije”, dodala je Radonjićeva.

Član prnjavorskog amaterskog pozorišta Siniša Tešanović, koji igra ulogu Davida Štrbca, rekao je da je predstava “Jazavac pred sudom” tek započela svoj pozorišni život.

“Predstoji nam mala turneja do kraja godine u gradovima u okruženju, a planiramo i gostovanja u Srbiji. Kako je predstava festivalskog karaktera nadamo se učestvovanju na budućim pozorišnim festivalima ukoliko nam epidemiološke mjere to budu dozvoljavale”, naveo je Tešanović.

On je dodao i da je početkom decembra u planu izvođenje premijere predstave “Druga sreća” i repriza predstave “Ženski razgovori” u novoj postavi sa prnjavorskim amaterskim glumcima.

“Imamo želju da u sljedećoj godini radimo ponovo jednu komediju i jedan veliki projekat pod nazivom ‘Srpska drama’ odnosno ‘Sinovci’ po istoimenom filmu autora Siniše Kovačevića. Zbog toga pozivamo sve zainteresovane ljude od 20 do 70 godina da nam se pridruže u dramskoj grupi za odrasle”, rekao je Tešanović.

Dramska scena SPKD “Prosvjeta” Prnjavor Sedmu pozorišnu reviju “Prnjavor i prijatelji” organizovala je u saradnji sa Centrom za kulturu Prnjavor i uz grant za podršku projektima iz oblasti kulture opštine Prnjavor.

PODIJELI