PREDSTAVOM “ŠTRUMPFOVI” NASTAVLJENA POZORIŠNA REVIJA U PRNJAVORU

0
206

Predstavom “Štrumpfovi u epizodi – prvi rođendan” Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Prnjavor večeras je nastavljena Sedma pozorišna revija “Prnjavor i prijatelji”.

Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić rekla je Srni da će tokom ovog mjeseca biti odigrano još nekoliko predstava, među kojima dvije domaćeg amaterskog pozorišta.

“U petak, 8. oktobra, planiramo premijeru predstave za odrasle `Jazavac pred sudom` , a nakon toga ćemo sa gostujućim pozorištima dogovoriti termine njihovih nastupa pred prnjavorskom publikom”, rekla je Radonjićeva.

Božidar Vuković, koji je član “Prosvjetine” Dramske scene već šest godina, kaže da mu je ovo jedna od omiljenih predstava u kojima nastupa, te da rado prihvata svaki izazov na sceni koji se pred njega postavi.

U predstavi se u liku Kefala pojavljuje takođe dugogodišnji član Dramske scene Vuk Karanović.

“Posebno mi je drago što smo svi zajedno, kao ansambl, već treći-četvrti put u istoj predstavi. To je nešto što sam uvijek priželjkivao”, kaže Vuk.

Predstava “Štrumpfovi u epizodi – prvi rođendan” je na nedavnom festivalu “Dobojska vrteška” osvojila nagradu stručnog žirija za kolektivnu igru i za kostime.

Projekat pozorišne revije podržan je grantom opštine Prnjavor za udruženja iz oblasti kulture, a realizuje se u saradnji Dramske scene SPKD “Prosvjeta” i Centra za kulturu

PODIJELI