Prekinuli ekskurziju u Italiji: Profesorica i jedna grupa učenika krenuli za Banjaluku

0
1089

Dio učenika banjalučke Ekonomske škole, kojim je u ponedjeljak ujutru izgorio autobus u Italiji, krenuo je za Banjaluku, potvrđeno je “Nezavisnim novinama” iz te vaspitno-obrazovne ustanove.

“U utorak naveče stigli su privremeni pasoši iz bh. konzulata u Milanu. U pratnji jedne profesorice, u 23.15 časova, za Banjaluku je krenula grupa od 25 đaka, dobrovoljno, na insistiranje roditelja, i njih samih”, rekla je za “Nezavisne” Nada Vulić, direktor banjalučke Ekonomske škole.

Agencija je, kako dodaje, obezbijedila autobus da te učenike doveze u Banjaluku.

“Ostali đaci koji su se u ponedjeljak vozili u autobusu koji je izgorio, njih 26, kao i učenici koji su bili u drugim autobusima dobrovoljno su odlučili da ostanu i nastave po programu ekskurziju”, naglašava Vulićeva i dodaje da će te učenike u srijedu ujutru obići delegacija Riminija, gdje se trenutno nalaze, predvođena tamošnjim gradonačelnikom.

Podsjetimo, banjalučki maturanti u ponedjeljak ujutru su na ekskurziji doživjeli saobraćajnu nezgodu, kada se pod njihov autobus zakucao motocikl.

Zatim je došlo do požara u kojem je autobus potpuno izgorio. Svi iz autobusa na vrijeme su pobjegli, tako da niko od njih nije povrijeđen, dok je motociklista sa teškim povredama helikopterom prevezen u bolnicu.

Izvor:(Nezavisne novine)

PODIJELI