Prekinuto suđenje za ubistvo Slaviše Krunića, odbrana tražila izuzeće sudije

0
384

Suđenje Benediju Đukanoviću (42), Emiliju Baldi (56) i Rodoljubu Gajiću (36) optuženima za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića te ranjavanje Gorana Ilića je prekinuto jer je odbrana tražila izuzeće člana sudskog vijeća Srđana Force.

O zahtjevu odbrane biće odlučeno se na opštoj sjednici sudija Okružnog suda. Nastavak ročišta zakazan je za danas u 13 časova.

Branioci optuženih tražili su izuzeće sudije Forcem, jer je ranije bio u vijeću koje je odlučivalo o pritvoru optuženima. Branilac Gajića ovom prilikom obrušio se i na medije rekavši da su tokom istrage nekorektno izvještavali o ovom slučaju. Tražio je da se njegov branjenik ne fotografiše dok ga sudski policajci vide sa lisicama na rukama.

Suđenje je trebalo da počne 24. februara, ali je odgođeno jer je Đukanović promijenio advokata.

Na početku suđenja treba da svjedoči pet svjedoka tužilaštva.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre 22. aprila prošle godine, u noći kada su ubijeni Krunić i njegov pratilac u blizini njegove kuće u Glamočanima kod Laktaša. Prema optužnici, ubistvo su iz automatskih pušaka izvršili Đukanović i Kovačević, a Baldo je bio osmatrač i dojavljivač.

Oni su, navedeno je u optužnici nakon zajedničkog dogovora 22. aprila u večernjim časovima došli u blizinu porodične kuće Krunića u Glamočanima kod Laktaša i sačekali da on naiđe vozilom. Đukanović i Kovačević su iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na džip i nanijeli teške povrede Kruniću i njegovom obezbjeđenju, od kojih su Krunić i Pavlović preminuli, a vozač Goran Ilić ranjen.

Ilić je ranjen uspio da iskoči iz vozila i iz službenog pištolja ispali 14 hitaca prema Đukanoviću i Kovačeviću koji su mu uzvrtili paljbu pa je u razmjeni vatre poginuo Kovačević, jedan od napadača.

Gajića, koji je bio zaposlen u “Sektor Sekjuritiju” i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece terete za pomaganje u izvršenju ubistva. On je, pokojnom napadaču Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde Krunića kako bi mu zauzvrat Kovačević oprostio novčani dug.

/Glas Srpske/

PODIJELI