I premijer Cvijanović upozorava : Institucije da budu u pripravnosti zbog najavljenih padavina

0
1828

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović pozvala je sve nadležne republičke i lokalne institucije da preduzmu preventivne mjere kako bi bili u pripravnosti povodom najavljenih obilnih padavina koje se očekuju u Srpskoj.


444999_banjaluka01-zeljka-cvijanovic-premijerka-rs-foto-s-pasalic_f“Informisana sam da je danas održan operativni sastanak rukovodstva Republičke uprave Civilne zaštite, Hidrometeorološkog zavoda i drugih nadležnih subjekata. Zbog najavljenih padavina upozoreni su predstavnici lokalnih zajednica na opasnost od poplava, s obzirom da su zbog obilnih padavina u prethodnom periodu mnogi nasipi oštećeni”, rekla je Cvijanovićeva Srni.

Premijer Srpske je apelovala na sve nadležne lokalne i republičke institucije da upozorenja shvate ozbiljno, da budu u pripravnosti i u koordinaciji kako bi se u slučaju poplava adekvatno reagovalo.

Meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Milica Đorđević rekla je ranije danas da se u naredna tri dana u Srpskoj očekuju obilne padavine, a najviše kiše biće na zapadu Srpske, u Krajini i banjalučkoj regiji, dok se u četvrtak i petak jaka kiša premješta sa zapada ka jugu i Hercegovini.

Nakon sastanka, koji je povodom najavljenih padavina održan u prostorijama Republičke uprave Civilne zaštite u Banjaluci, Đorđevićeva je rekla novinarima da se na zapadu Srpske očekuje 80 do 100 litara kiše po metru kvadratnom, a na jugu Hercegovine i do 150 litara. /srna/

PODIJELI