Premijera predstave “Izvolite u bajku sa Pepeljugom”

0
397

Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Prnjavor izvela je pred domaćom publikom premijerno predstavu “Izvolite u bajku sa Pepeljugom”, rađenu prema tekstu Ljubivoja Ršumovića.

Režiser predstave Brankica Radonjić rekla je Srni da su članovi prnjavorskog amaterskog pozorišta ponosni na to da, uz brojne autore prema čijim su djelima radili predstave, od sada stoji i veliko ime srpske književnosti za djecu Ljubivoja Ršumovića.

Ona je naglasila da predstavu bajkovitom od prvog do posljednjeg trenutka čine izuzetni scenski elementi, bogati kostimi, balske haljine.

“Kao i svaka predstava sa kojom se uhvatimo u koštac, i ova je bila veliki izazov jer sam, kao režiser, odlučila da predstava ima i elemente mjuzikla, a dodatno smo `zakomplikovali` koreografijama”, rekla je Radonjićeva i dodala da je koreografije za sva tri bala iz bajke o Pepeljugi uradio profesionalni plesač Svetislav Savanović iz Plesnog kluba “Ritam”.

Radonjićeva, koja je i umjetnički rukovodilac “Prosvjetine” Dramske scene, izrazila je uvjerenje da će ovom predstavom biti nastavljena reputacija ovog pozorišta kao dobrog pozorišta za djecu.

Predstava “Izvolite u bajku sa Pepeljugom” izvedena je u okviru Četvrte pozorišne revije “Prnjavor i prijatelji”.

Naredne srijede pozorišnoj publici u Prnjavoru predstaviće se Dramska grupa Medicinske škole iz Doboja sa predstavom “Nada”.

Reviju će 28. novembra zatvoriti monodrama Srećka Marčete iz Novog Grada pod nazivom “Priznaj druže Stari”.

(Srna)

PODIJELI