Premijerno izvedena “Mala princeza” u Prnjavoru

0
1072

Dramska scena Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” Prnjavor sinoć se u Domu kulture prnjavorskoj publici predstavila jubilarnom, dvadesetom predstavom, koja nosi naziv “Mala princeza” po tekstu Ksenije Stojanović.

Umjetnički rukovodilac Dramske scene SPKD “Prosvjeta”  i reziser predstave, Brankica Radonjić, istakla je da je “Mala princeza” specifična jer likovi osim što glume, pjevaju i plešu uz pratnju klavira.

“Time njih šestoro iz dječijeg ansambla žele da pokažu svoje talente, a pošto se ovom predstavom  želimo prijaviti na festival Dječijeg dramskog stvaralaštva, nadamo se da ćemo uspjeti opravdati naše dosadašnje dobre plasmane na ovim festivalima” kazala je Radonjić.

Predstavu “Mala princeza” muzički je uobličila Dunja Mazugi, A Jelena Babić i Slavica Kuleško osmislile su šminku, kostime i scenografiju. Za muziku i tehniku bio je zadužen Mihajlo Trivičević.

Radonjićeva se ovom prilikom zahvalila i sponzorima predstave, Salonu namještaja “Saga” i firmi za obradu drveta “Rizba”./R.P./

 

PODIJELI