PREMIJERNO ODIGRANI “ŠTRUMPFOVI”

0
133

Glumci Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Prnjavor izveli su sinoć u Domu kulture pred domaćom publikom premijeru predstave “Štrumpfovi”, u epizodi “Prvi rođendan”, po tekstu i u režiji Brankice Radonjić.

Mlada glumica Nikolina Đukić, koja je u prnjavorskom amaterskom pozorištu već 10 godina, rekla je da je rad na predstavi počeo prije pandemije virusa korona, a da se glumačka postava predstave u originalnom sastavu okupila ponovo u martu ove godine.

“Zbog epidemioloških mjera ponovo smo bili spriječeni da ranije izvedemo predstavu, ali sada smo dočekali premijeru zbog čega mi je jako drago. Nadam se da će se predstava dopasti mališanima”, rekla je Đukićeva.

U predstavi su, prvi put, na scenu zajedno izašli otac i sin, Veselin i Bojan Aleksić.

Veselin, koji je u grupi odraslih, u predstavi ima ulogu Velikog Štrumpfa, dok njegov sin Bojan glumi Gricka.

“Kroz predstavu smo se zbližili na poseban i dublji način nego kod kuće, radimo nešto što u našoj porodici do sada niko nije radio. Osim toga, poseban je osjećaj i što imamo ulogu da nasmijemo i razveselimo djecu”, rekao je Veselin u izjavi Srni.

On je istakao da su mladi glumci bili na visini postavljenog zadatka i ozbiljno odradili svoje uloge.

“Sa njima mi je bilo lako raditi jer sam i sam jedno `veliko dijete`, pa smo se negdje pronašli i energijom i opuštenošću”, pojasnio je Veselin.

Sa druge strane, njegov sin Bojan kaže da su se međusobno pomagali pri pripremi likova, kao i da je bilo mnogo druženja, smijeha i zabave.

“Lijepo je raditi sa nekim koga tako dobro poznajete, kome vjerujete. Na početku sam imao određeni vid sumnje da ćemo se uspjeti uklopiti, ali je na kraju sve ispalo više nego dobro”, rekao je Bojan.

Predstava “Štrumpfovi” već je u svojoj predpremijeri koju je imala na proteklom pozorišnom festivalu “Dobojska vrteška” ostvarila veliki uspjeh osvojivši dvije nagrade – za najbolju kolektivnu igru i kostime.

/SRNA/

PODIJELI