Preminula Danijela Novaković

0
1471

Bivši republički pravobranilac Danijela Mutić Novaković (47) preminula je u Univerzitetsko Kliničkom centru RS u Banjaluci.

Danijela Novaković hospitalizovana je krajem februara zbog krvarenja na mozgu koje je posljedica problema na krvnim sudovima.

Nakon pretraga zdravstvenog stanja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske premještena je na dalje liječenje u Klinički centar Srbije. Liječenje je nastavljeno u Univerzitetsko Kliničkom centru u Banjaluci gdje je i preminula.

Danijela Mutić Novaković razriješena je na lični zahtjev sinoć, na sjednici Narodne skupštine RS, dužnosti pravobranioca Srpske.

Komisija za izbor i imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske prihvatila je 15. februara ostavke glavnog pravobranioca Srpske Danijele Novaković i zamjenika pravobranioca u Banjaluci Mirka Stojčinovića.

Novakovićeva je na poziciju Pravobranioca izabrana sa funkcije načelnika odjeljenja pravnih poslova u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora.

Prije ove dužnosti, bila je na čelu banjalučkog pravobranilaštva, a jedno vrijeme i na poziciji pomoćnika ministra finansija RS.

Iz UKC RS je stiglo saopštenje povodom smrti Danijele Novaković.

“Obavještavamo javnost da je danas u Univerzitetskom kliničkom centru RS preminula Danijela Novaković, pravobranilac Republike Srpske.

Podsjećamo da je pravobranilac Novaković (1970), kao hitan slučaj, primljena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u subotu, 18. februara 2017. godine u 5.10 časova. Nakon sprovođenja svih dijagnostičkih i terapijskih procedura i sagledavanja zdravstvenog stanja pacijentkinje, na osnovu odluke Konzilijuma Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske pacijentkinja je 15.3. premještena na dalje liječenje u Klinički centar Srbije.

Druga hospitalizacija u UKC RS uslijedila je dana 30.3.2017. godine gdje je zadržana na liječenju do danas. I pored uloženog napora našeg medicinskog osoblja Danijela Novaković je preminula danas, 06.4.2017. godine u 13:45 časova.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske upućuje iskreno saučešće porodici Novaković”, kažu u UKC RS.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here