Preminuo Nazif Mujić, dobitnik filmske nagrade Srebreni medvjed

0
472

Nazif Mujić iz Lukavca, koji je na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine dobio nagradu Srebreni medvjed za ulogu u filmu Danisa Tanovića “Epizoda u životu berača željeza” jutros je preminuo.

Sahrana  i ukop biće obavljeni na Romskom mezarju u Svatovcu, u opštini Lukavac, potvrdio je za Mehmed Mujić, član Vijeća nacionalnih manjina Federacije BiH i stručni saradnik za pitanja Roma u Tuzlanskom kantonu.

“Nepravda ga je mnogo pogađala. U namjeri da svojoj porodici, supruzi Senadi i djeci Šemsi, Sandri i Danisu osigura bolji život, dva puta je odlazio u Njemačku, gdje je pokušavao ostati, no to mu nije uspjelo. Neki dan se vratio iz Njemačke, a jutros me zvao njegov brat da mi saopšti ovu tužnu vijest”, rekao je Mehmed Mujić.

Mehmed Mujić tvrdi da je obavijestio nadležne institucije o smrti Nazifa Mujića i zamolio ih da, s obzirom na to da je riječ o porodici u kojoj niko ne radi, pomognu u organizaciji sahrane i ukopa, a kasnije i o vođenju brige o djeci.

Pravdajući se neimaštinom, Nazif je prije godinu prodao Srebrenog medvjeda.

U filmu “Epizoda u životu berača željeza” glumio je samog sebe, nakon što je njegovoj supruzi odbijen liječnički pregled, jer nije imala zdravstveno osiguranje.

(Anadolija)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here