PREOKRET U PRIČI O PRNjAVORSKOM ROMEU I JULIJI:Ne verujemo da se Stojanka zapalila, htela je da ostavi Milana!

0
1585

Sestra i ćerka Stojanke Simić, Nevenka i Tatjana, od viših policijskih i tužilačkih instanci traže novu istragu. Pod znakom pitanja verzija po kojoj se žrtva spalila zbog bolesti muža.

 

SUMNjAMO u srceparajuću priču Milana Marića (46), nevenčanog supruga naše Stojanke (49), da se ona iz neizmerne ljubavi prema njemu, pošto je saznala za njegovu tešku bolest, sama polila benzinom i zapalila! Imamo čvrste dokaze da je život naše majke i sestre s njim, i na sam dan tragedije, bio pravi pakao, da je zbog toga imala drugog muškarca i nameru da ostavi Milana.

 Skandalozna je neprofesionalnost prnjavorske policije koja uopšte nije izvršila uviđaj na licu mesta?! Poverovala je na Milanovu “časnu reč” da se Stojanka sama zapalila, a da prethodno istragom i rekonstrukcijom događaja to nije utvrdila. Zbog toga je protiv sada već bivšeg šefa kriminalističke policije u Prnjavoru pokrenut disciplinski postupak. Od policije i Ureda tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka zahtevamo temeljitu istragu i pravu istinu o tome kako se naša Stojanka našla u plamenu.

Ovim šokantnim tvrdnjama reporteru “Novosti”, ali i žalbama višim instancama, obratile su se Nevenka Tomić (48), sestra i Tatjana Matić (25), kćerka pokojne Stojanke Simić, povodom njene tragične smrti o kojoj su brujali Srpska i region. Ona je u noći između 5. i 6. septembra prošle godine, posle gotovo desetodnevne borbe, preminula u banjalučkom UKC od teških opekotina.

Prve klice sumnje u zvaničnu verziju događaja kod rodbine pojavile su se ubrzo posle sahrane. Uvidom u fejsbuk i SMS poruke, rođaci su došli do, kažu, neoborivih dokaza da su u njenoj vezi s Milanom najmanje tekli med i mleko. Nevenka od tada neumorno obija pragove policije i tužilaštva zahtevajući ponovnu istragu.

Na njenu žalbu “na rad policijskih službenika PS Prnjavor” iz Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Biroa za predstavke građana MUP RS, Nevenka je obaveštena da je “30. novembra protiv policijskog službenika Dragana Kovačevića iz PS Prnjavor pokrenut disciplinski postupak, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio težu povredu dužnosti”, vezano za slučaj stradanja njene sestre.

                                        * Tatjana Matić i Nevenka Tomić

– Ne možemo se oteti utisku da banjalučko tužilaštvo i dalje pokušava da spase obraz policije, koja je na startu napravila kardinalan propust – ogorčena je Nevenka.

Rodbina tvrdi da u ponovnom postupku policija ne samo da nije sprovela naknadnu rekonstrukciju događaja, već je veru poklonila iskazu dvema Stojankinim koleginicama, zbog kojih je ona “bila primorana da napusti posao negovateljice u prnjavorskom Domu zdravlja za stara i iznemogla lica”.

IĆI ĆU NA POLIGRAF – MENE poštedite – bile su jedine Milanove reči ispisane u SMS poruci, na naša nastojanja da čujemo i drugu stranu obrta ove priče. Na naš novi upit da li je to sve što ima da kaže na iznesene tvrdnje i optužbe Stojankine rodbine, usledile su još tri reči: – Ići ću na poligraf.

– Te dve žene, sa kojima Stojanka nije bila u dobrim odnosima, uopšte nisu mogle da procene da li je ona bila kadra da digne ruku na sebe. A, nisu uzeti iskazi nas svedoka iz prve ruke, upućenih u ovaj slučaj, koji tvrdimo da je Stojanka i te kako imala volju za životom, a ne da ga sama i to vatrom ugasi – kategorična je sestra nastradale.

Rodbina zahteva da uz naknadnu rekonstrukciju događaja napokon budu saslušani pravi ljudi.

– Uz naše, treba uzeti i iskaz Gorana D. iz Teslića, iz kojeg se vidi da je Stojanka imala motiv i nameru da živi s njim, a ne da svoj život žrtvuje za Milana, od koga je, zapravo, imala nameru da ode. On je to saznao i Goranu uputio teške pretnje, za šta takođe imamo pisane dokaze. Nudimo i pisane dokaze Stojankine komunikacije s rodbinom, samo nekoliko časova pre nego što će se dogoditi tragedija – govore za “Novosti” Nevenka i Tatjana.

One tvrde da ovim ne optužuju Milana da je počinio zločin. Ali su uverene da je on na neposredan ili posredan način doprineo njenom stradanju. Zato najmanje što očekuju je da Milan bude podvrgnut poligrafu!

ZABORAVIO NA OPERACIJU

APSURDNO je i pomisliti, a kamoli zaključiti da je moja majka radije izabrala smrt, i to na tako grozan način, nego da ostane bez Milana. Pod znakom pitanja je i težina njegove bolesti, pošto nismo dobili potvrdu da boluje od karcinoma. Nije otišao na operaciju, a i dalje normalno radi u fabrici nameštaja. Besmislenim smatram i njegovu izjavu u novinama “kad nje nema, nije ni meni do života, a kamoli do operacije”, kad je, kako sam uvidela na njegovom fejsbuk-profilu, ubrzo po sahrani moje majke dogovarao sastanak sa drugom partnerkom – kaže za naš list Tatjana, Stojankina ćerka.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here