PRESS RS: Kalabić ulazi u Narodnu skupštinu RS?

0
1135

Visoki funkcioner SNSD-a, Drago Kalabić, koji na oktobarskim izborima nije uspio da osvoji poslanički mandat u Narodnoj skupštini RS, mogao bi ipak da zasjedne u poslaničke klube, saznaje Press.

Prema tvrdnjama odlično upućenog izvora našeg lista iz vrha SNSD-a, Kalabić bi u poslaničkoj klupi zamijenio Snježanu Kelečević iz Laktaša, koja bi trebalo da bude imenovana za direktorku Agencije za agrarna plaćanja RS, na čijem se čelu sada nalazi Milenko Obradović.
Naš sagovornik tvrdi da je još prije izbora bilo riječi o imenovanju Kelečevićeve, dodajući da je cijela priča zaustavljena kada je ona ušla u trku za poslanički mandat.
-Kalabić je od 2006.godine bio šef poslaničkog kluba SNSD-a u Parlamentu BiH, a na oktobarskih izborima bio je kandidat za poslanika u NSRS. Međutim, nije uspio da uđe u parlament jer je SNSD osvojio tri poslanička mandata u drugoj izbornoj jedinici. U NSRS su ušli Zoran Adžić, Snježana Kekečević i Nenad Kuzmić, a ispred Kalabića je po broju glasova bila i direktorka Poreske uprave RS Zora Vidović, objašnjava naš sagovornik.
Ukoliko Kelečevića ode na funkciju direktorke agencije, nastavlja on, u NSRS bi umjesto nje trebalo da bude Zora Vidović, ali pošto vrh SNSD-a njoj sigurno neće dozvoliti da napusti direktorsku poziciju u PU RS, u skupštinske klupe bi ušao Drago Kalabić.
-U vrhu SNSD-a ocjenjuju da bi Kalabićev povratak u NSRS bio politički mudar potez zato što bi dobili poslanika koji bi znao da odgovori na oštre kritike jednog od najglasnijih poslanika SDS-a i Kalabićevog sugrađanina, Miladina Stanića – objašnjava naš izvor. D.M. /press RS/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here