PRETIO SMRĆU NAČELNIKU AKO MU SE DETE ZARAZI, A SADA SE IZVINjAVA: I Španci pisali o prnjavorskom slikaru

0
263

IZVINjAVAM se načelniku Prnjavora Darku Tomašu zbog mog istupa na “Fejsbuku” koji je on doživeo kao pretnju smrću.

On je poslednja osoba kojoj bi uputio bilo kakvu pretnju, pogotovo ukoliko moje dete bude zaraženo virusom korona. Svestan sam da Tomaš nema ništa sa odlukom o početku školske godine. Osim toga, sa njim lično i kao predsednik udruženja na čijem sam čelu, imam izuzetnu saradnju.

Ovim rečima, javnosti se obratio Ivan Nešić (60), slikar iz Prnjavora i predsednik ovdašnjeg KUD “Taras Ševčenko”, kojeg je policija privela i saslušala zbog pretnje smrću na društvenim mrežama.

Prnjavorski slikar se u fokusu javnosti našao objavom na FB: “Bude li mi se dete zarazilo u školi, sve ću vas pobiti. To i za tebe načelniče važi.”

Kako su “Novosti” pisale, a čiji tekst su prenele i španske “Nove novine”, prnjavorski načelnik je tu poruku objavio na svom instagram-profilu, uz komentar: “Darko Tomaš ne odlučuje da li se i pod kojim uslovima ide u školu”.

Nešić kaže da shvata “zgražavanje javnosti, zbog gnusnih pretnji”, ali moli i za minimum razumevanja da je, kako ističe, fatalne reči ispisao u očaju.

TOMAŠ: OPRAŠTAM MU!

DA je slučaj izglađen potvrdio nam je i sam načelnik Tomaš.

– Opraštam mu! A, istražnim organima sam rekao da se ne osećam ugroženo i da nemam nameru da Nešića bilo kako gonim, odnosno da nemam ništa protiv da bude oslobođen bilo kakve odgovornosti – rekao je prnjavorski načelnik.

– Nakon bračnog brodoloma, sinu sam i otac i majka. Uprkos lekarskom tretmanu, bespomoćno sam ga, po dolasku iz škole, gledao kako se guši i bori za dah. U tom očaju sam ispisao te neprimerene reči. Osim “načelniče”, nikoga nisam imenovao i neizmerno mi je žao zbog toga – ističe Nešić.

Prnjavorski slikar, koji je prošle godine obeležio 40-godišnjicu umetničkog rada, ističe da mu je žao što je u medijima, kako kaže, izuzev “Novosti”, predstavljen kao kakav kabadahija.

– Naprotiv! A, kao Ukrajinac i borac prve kategorije VRS od prvog dana sam stao na branik Srpske u proteklom otadžbinskom ratu. Za svoj umetnički angažman dobitnik sam brojnih priznanja. A, moje slike krase galerije i domove u SAD, Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji i drugim zemljama sveta – navodi Nešić.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here