Pretresi u Stanarima: Oduzet veliki broj oružja i municije

0
695

Veliki broj raznog oružja, municije i predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnih djela pronašla je policija u Stanarima prilikom pretresa objekata i vozila koje koriste D.G.i D.Š.

Naime, policija iz Stanara, službenici Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj, juče su na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršili pretres na tri lokacije na području opštine Stanari..

“Pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi D.G. iz Stanara pronađen je i oduzet alat, dio vatrenog oružja i drugi predmeti. Pretresom kuće, drugih prostorija i vozila koje koristi D.Š. sa područja opštine Stanari, pronađeno je i oduzeto: automatska puška, lovački karabin, lovačka puška, 488 komada metaka raznog kalibra, 5 ručnih bombi, 3 tromblona, 9 inicijalnih kapisli, 6 upaljača za eksploziv, 2 sporogoreća štapina, dva okvira za pušku, jedan pištolj, 4 vojna noža, razni alati, kućanski i drugi predmeti”, naveli su iz Policijske uprave Doboj.

Dodali su da je nad D.G. je izvršena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo teška krađa i nedozvoljena proizvodenja i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok je D.Š. uhapšen zbog sumnje da je izvršilo više krivičnih djela teška krađa, krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

On je danas uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

U vezi sa oduzetim predmetima nastaviće se dalja istraga na utvrđivanju eventualno izvršenih drugih krivičnih djela, dodaju iz policije.

/Nezavisne/

PODIJELI