PRIJEDOR: Održano peto kolektivno vjenčanje

0
2083

Sedam parova danas je u Prijedoru stupilo u brak na petom kolektivnom vjenčanju koje su i ove godine organizovali gradska uprava i Informativno-poslovni centar (IPC) „Kozarski vjesnik“.


prijedor-vjencanje

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da ova manifestacija već postaje tradicija i da gradska uprava na ovaj način želi da ohrabri mlade ljude da svoju vezu i ljubav krunišu brakom i da jačaju porodicu kao osnovnu ćeliju društva.

„Želim im svima dug život s puno djece i uvijek će grad Prijedor podržavati ovakve manifestacije jer doprinose istrebljenju najvećeg zla današnjice – bijele kuge koja i u ovom gradu uzima sve više maha“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Direktor IPC „Kozarski vjesnik“ Zoran Sovilj naveo je da je ovogodišnje kolektivno vjenčanje u znaku malog jubileja.

„Nadam se da će ova manifestacija trajati dugi niz godina, da ćemo imati više parova i da ćemo imati više materijalnih mogućnosti da više toga ponudimo bračnim parovima“, poručio je Sovilj.

Manifestacija je održana u Pozorištu Prijedor tačno u podne, a za mladence su obezbijeđene besplatne vjenčanice, bidermajeri, frizure, svadbeni koktel i torta, prigodan muzički program, fotografije i video-snimak vjenčanja.

I danas je, kao i prethodne tri godine, uobičajeno prisustvo odbornika lokalnog parlamenta zamijenio gradonačelnik Marko Pavić koji je buduće supružnike darivao novčanim poklon bonovima u vrijednosti od 400 maraka. Čin vjenčanja s njim je obavila matičar Rajka Knežević.

U dosadašnjim kolektivnim vjenčanjima u gradu na Sani sudbonosno „da“ izgovorilo je 48 parova, a i ovogodišnjem je, osim rodbine i prijatelja, prisustovao veliki broj Prijedorčana. /srna/

PODIJELI