Prijem za Dražena Petrovića u Ministarstvu

0
422

Pomoćnik ministra za sport, Dragan Jaćimović, upriličio je juče prijem za najboljeg mladog tenisera u BiH u kategoriji do 16 godina, Dražena Petrovića, koji je izbori plasman na Masters među 8 najboljih tenisera u Evropi.

Jaćimović je izrazio zadovoljstvo što je ovaj mladi i perspektivni teniser iz Republike Srpske ostvario zapažen rezultat na najboljem svjetskom turniru u Barseloni i naglasio da će Ministarstvo uvijek podržavati talentovane mlade sportiste koji na najbolji način predstavljaju Republiku Srpsku.

„ Dražen je naš stipendista i svijetla budućnost tenisa na ovim prostorima. On je najbolji primjer da predan rad i disciplina uz nesporan talenat daju najbolji rezultat. Sigurni smo da su dosadašnji rezultati samo mali dio onoga što od njega možemo očekivati i trudićemo se, u okviru svojih mogućnosti, da pomognemo i podržimo ovog mladog tenisera na njegovom putu“- istakao je Jaćimović.

Draženov otac, Željko Petrović, zahvalio se na podršci Ministarstvu porodice, omladine i sporta, ali i predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku i načelniku opštine Prnjavor, Darku Tomašu, koji su pomogli da Dražen ode na turnir u Barseloni i ostvari najbolji rezultat.

„Dražen je prvi teniser iz Republike Srpske ikad koji je izborio master Tenis Evrope u Barseloni. Ovo je veliki uspjeh i zato želimo da se zahvalimo svima koji su nam pomogli i prepoznali Draženov kvalitet, a on je uzvratio na najbolji način – odličnim rezultatima“ – rekao je Željko.

On je podsjetio da je Dražen ove godine osvojio dva prva mjesta na Tenisu Evrope u Zenici i Veli Lošinju, a igrao je finala u Barseloni, Sarajevu i Čakovcu.

Dražen ističe da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, ali da će nastaviti vrijedno da radi i vjeruje da će uz podršku trenera, Bojana Mičića, ostvarivati još bolje rezultate na turnirima koji ga očekuju.

(vladars.net)

PODIJELI