Prijem za najuspješnije učenice kod načelnika Gatarića

0
1641

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić organizovao je danas prijem za učenicu Gimnazije u Prnjavoru Milicu Đukić i maturanta Osnovne škole “Ivo Andrić” u Kulašima Dariju Subotić.
Milica Đukić osvojila je srebrnu medalju na ovogodišnjoj internacionalnoj matematičkoj olimpijadi u Južnoj Africi. 

“To je veliki uspjeh ne samo za mene i opštinu Prnjavor, već i BiH. Današnji prijem je pokazatelj da neko misli na nas, da imamo podršku opštine, načelnika, nastavnika”, rekla je Đukićeva. 

Darija Subotić kaže da je tokom svih devet godina u osnovnoj školi bila odličan učenik i da su joj najveća podrška bili roditelji. 

“Dalje školovanje ću nastaviti u Doboju, gdje sam upisala srednju Medicinsku školu”, kaže ona. 

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić ističe da su mladi ljudi ponos opštine i sigurna garancija da lokalna zajednica, ali i Republika Srpska imaju budućnost. 

“Najteže je dokazati se u svojoj sredini. Mladi treba da znaju da opština u kojoj žive vodi računa o njima i pomaže u skladu sa mogućnostima. Milica je već dvije godine učesnik matematičke Olimpijade. Izvjesne su šanse da i dogodine ide na Tajland na olimpijadu, a ako se to desi mi ćemo joj pomoći”, rekao je Gatarić. 

On je dodao da mladim talentovanim ljudima lokalna zajednica može obezbijediti stipendiju i jednokratnu pomoći. “Da bi mlad čovjek nakon školovanja ostao ovdje potrebno je, ipak, angažovanje kompletnog društva. Sistemski bi na nivou Republike Srpske trebalo napraviti programe koji će obezbijediti mladima razlog da ostanu”, smatra Gatarić. 

On smatra da danas, u uslovima kada mladi čekaju na posao i rade za mizernu svotu novca, nije čudo što naše školovane ljude zapadni svijet i SAD uzimaju, asimiluju i koriste za razvoj svog društva.  /srna/

PODIJELI