Prijem za predstavnike romskih zajednica sa područja opštine i prezentovan projekat „Karijerni centar za žene“, Visoke škole za turizam i menadžment iz Konjica

0
367

U povodu obilježavanja 8. aprila – Međunarodnog dana Roma, u prostorijama Opštine Prnjavor danas je upriličen prijem za predstavnike romskih zajednica sa područja opštine i prezentovan projekat „Karijerni centar za žene“, Visoke škole za turizam i menadžment iz Konjica, koja je otvorena za školovanje svih djevojaka i žena u BiH iz kategorije ranjivih, odnosno marginalizovanih grupa i omogućava im potpuno besplatno obrazovanje.

Marijana Šećibović, dekan ove škole, napominje da je vrijeme da se u BiH prihvati sistem cjeloživotnog obrazovanja, kao što je to slučaj u razvijenim zemljama, jer se karijera gradi tokom čitavog života, a ne samo tokom radnog vijeka.

„Naše studentkinje su napravile odličan projekat koji smo danas predstavili u opštini Prnjavor, a čiji je cilj da se pomogne svim kategorijama žena, da podstakne na sticanje novih znanja i usavršavanje jer se zahtjevi i potrebe tržišta brzo mijenjaju, rekla je Šećibović.

Načelnik opštine, Darko Tomaš čestitao je svim Romima 8. april – Međunarodni dan Roma, naglasivši da je ovo dan kada se u većoj mjeri govori o problemima sa kojima se ova kategorija stanovništva suočava, promoviše njihova kultura i tradicija.

Više informacija na internet stranici www.opstinaprnjavor.net

PODIJELI