Prikazana posljednja epizoda serije “Game of Thrones”, razočarani fanovi negoduju

0
288

Posljednja epizoda osme sezone serije “Game of Thrones” prikazana je sinoć, a kraj je izazvao brojne i burne reakcije na društvenim mrežama.

Iako se sve vrtjelo oko željeznog trona koji je namijenjen najmoćnijem vladaru, na njega niko nije sjeo jer ga je zmaj Drogon uništio i otopio vatrom nakon smrti njegove majke, kraljice Daenerys.

Ipak, titula vladara pripala je Branu Starku. Kritičari smatraju da je Bran prikladan izbor, dok fanovi ove serije po društvenim mrežama negoduju jer smatraju da je Bran iritantan i da nije zaslužio titulu vladara.

Najviše reakcija javnosti izazvala je scena u kojoj majka zmajeva Daenerys Targaryen umire. Fanovi popularne serije tvrde da to nije kraj kakav zaslužuju.

“Zar sam zbog ovoga gledao seriju osam godina?”, samo je jedan od brojnih komentara na Twitteru.

Serija “Game of Thrones” je televizijska interpretacija popularne knjige “Pjesma leda i vatre” američkog pisca Georgea R. R. Martina. Zahvaljujući odličnom scenariju, režiji i glumačkoj postavi, “Game of Thrones” ili “Igra prijestola” već osam godina predstavlja ikonu zlatnog doba TV drame.

Osma i posljednja sezona naišla je na pomiješane kritike i mnogi je smatraju vjerovatno i najlošijom izvedbom priče o zamišljenom srednjovjekovnom svijetu, zemlji Westeros, njenih sedam kraljevstava i jednom tronu namijenjenom najmoćnijem vladaru.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here