Primjenjuje se odluka Savjeta ministara

0
535

Granična policija BiH primjenjuje odluke Savjeta ministara kojima se zabranjuje u BiH ulazak stranim državljanima sa područja sa intenzivnom transmisijom virusa korona, potvrđeno je Srni u Graničnoj policiji.

Savjet ministara donio je juče odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, koje je Granična policija počela da sprovodi.

Prema ovoj odluci, zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u BiH sa područja sa intenzivnom transmisijom virusa korona, a posebno iz kineske provincije Vuhan, Јužne Koreje, Јapana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, Njemačke, Austrije, Španije, Švajcarske i Belgije.

Stranac može ući u BiH isključivo sa važećim pasošem, a stranom državljaninu kojem se zabranjuje ulazak na teritoriju BiH Granična policija BiH, na njegov zahtjev, izdaje rješenje o odbijanju ulaska u skladu sa Zakonom o strancima.

– Drugi strani državljani mogu ući ukoliko imaju važeći pasoš. Niko od stranih državljana ne može ući sa ličnom kartom, već isključivo sa pasošem – rekla je Srni portparol Granične policije Franka Vican.

Prema njenim riječima, državljani BiH koji dolaze iz inostranstva moraju u samoizolaciju i to su mjere koje su predložili iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

/Srna/

PODIJELI