PRIMJER BORBE ZA GRAĐANE: Banjaluka i Prnjavor se takmiče u dobrim idejama

0
182

Grad Banjaluka proteklih godina uveo je rekordne mjere podrške građanima, pa tako Banjalučani imaju besplatne udžbenike, besplatne priključke za vodu i kanalizaciju, besplatnu legalizaciju, besplatne mature, uvedene su i zubvencije za privatne vrtiće, a od nekidan dobrovoljni davaoci krvi imaju i besplatan parking u gradu.

Neke od ovih ideja prepisao je i Prnjavor, ali u nekima bio i preteča. Tako u ovom, odnedavno gradu, takođe postoje subvencije za vrtiće, ali i besplatni udžbenici za sve osnovce.

Prnjavor je bio začetnik ideje o besplatnom parkingu za dobrovoljne davaoce krvi, a gradonačelnik Draško Stanivuković je ovu ideju pohvalio i rekao da će Banjaluka slijediti primjer Prnjavora.

Banjaluka ima novu ideju, a to su besplatni placevi za višečlane porodice, mlade bračne parove i porodice poginulih boraca, dok Prnjavor uvoidi novu mjeru, a to su besplatna vjenčana.

Da li će gradonačelnici i ove mjere prepisati jedan od drugog ostaje da vidimo.

Ova dva grada primjer su kako bi trebalo da izgledaju političke borbe, a da građani ne trpe štetu, već naprotiv, imaju ogromnu korist.

PODIJELI