Pripadnici Helikopterskog servisa Srpske transportovali djevojčicu iz Prnjavora na liječenje u Beograd

0
2736

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske transportovali su danas iz Banjaluke u Beograd na dalje liječenje djevojčicu koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Prnjavora.

Djevojčica je upućena u Institut za majku i dijete u Beogradu, saopšteno je iz Helikopterskog servisa.

Pripadnici Helikopterskog servisa su nakon uspješno izvršene operacije gašenja požara na planini Leotar, hitno upućeni za Banjaluku radi transporta u Beograd četvorogodišnje djevojčice D.Đ. koja je juče nastradala u saobraćajnoj nesreći i zadobila opekotine drugog stepena koje su zahvatile 70 odsto tijela, te prelom lijeve potkoljenice uz elektrolitni dizbalans, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je današnji vazdušni medicinski transport 46. uspješno izvedeni transport u ovoj godini koji su pripadnici Helikopterskog servisa izvršili zajedno sa ljekarima i medicinskim tehničarima Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Dva lica su poginula, a tri povrijeđena juče u saobraćajnoj nesreći u mjestu Naseobina Lišnja u opštini Prnjavor, potvrđeno je Srni u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

U saobraćajnoj nesreći učestovali su automobil “golf četiri”, kojim je upravljao Mladen Ristić (23) iz Prnjavora, i “reno 19”, koji je vozio Zlatko Dević (46) iz ove opštine.

PODIJELI