Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor održali pokaznu vježbu (Foto)

0
516

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor izveli su danas na Trgu srpskih boraca uspješnu pokaznu vježbu spasavanja zarobljenog lica u automobilu i gašenje zapaljenog automobila s ciljem provjere osposobljenosti gašenja požara i postupanja u vanrednim događajima.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor Dušan Slijepčević ističe da je sve prošlo u najboljem redu i kako je planirano. Posmatrači su imali priliku prisustvovati pokaznoj vježbi iz dva djela.

– U prvom djelu smo imali tehničku intervenciju oslobađanje zarobljenog lica u automobilu koje je prethodno učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi. U prvoj vježbi učestvovala je i služba Hitne pomoći. Posmatrači su mogli vidjeti kako zajedničkim snagama pomažu unesrećenom licu. U drugom djelu vježbe smo taj isti automobil zapalili, pa je Teritorijalna vatrogasna jedinica pokazala kako se pristupa gašenju požara u tom slučaju, ističe Slijepčević.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš čestitao je pripadnicima Teritorijalne vatrogasne jedinice na uspješno obavljenoj vježbi. Kaže da su uspješno ostvarili cilj vježbe i pokazali su da prije svega raspoloažu savremenom opremom i kvalitetno osposobljenim vatrogascima.

Veoma atraktivnu prezentaciju mogućnosti i uvježbanosti vatrogasaca pratio je veći broj Prnjavorčana.

Foto – galerija

(prnjavorlive.info/J.T.)

Foto: Aleksandar Atić

PODIJELI