“Prisluškivanje čovjeka sa najvećim legitimitetom u zemlji pokazatelj neodrživosti BiH”

0
773

Član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je to što bezbjednosne agencije BiH po nalogu neustavnih pravosudnih institucija BiH prisluškuju i progone čovjeka sa najvećim demokratskim legitimitetom u zemlji, otvoren pokazatelj apsurdnosti i neodrživosti BiH, kao i bijedan pokušaj Sarajeva da onemogući Milorada Dodika da naredne godine postane član Predsjedništva BiH.

“Ukoliko uzmemo u obzir da je Milorad Dodik jedini čovjek u BiH koji u kontinuitetu pobjeđuje na svim izborima u posljednjih 12 godina i koji i trenutno prema svim relevantnim istraživanjima javnog mnjenja uživa najveće povjerenje građana, jedino što možemo da zaključimo jeste da je cilj kvazi istraga protiv njega onemogućavanje naroda u Republici Srpskoj da demokratski i na slobodnim izborima izrazi svoju volju”, rekao je Kovačević.

On je naglasio i da su mnogi u Sarajevu, kao i u jednom dijelu međunarodne zajednice, u strahu od mogućnosti da se Milorad Dodik na narednim izborima kandiduje za člana Predsjedništva BiH jer, kako kaže, više niko ne sumnja u njegovu ubjedljivu pobjedu ukoliko se odluči za tu kandidaturu.

“U narednih godinu dana pritisak na Milorada Dodika i na Republiku Srpsku će dostići svoj maksimum, a sve sa ciljem da se onemogući Dodikova kandidatura i potpuno izvjesna pobjeda u trci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske. Svima je jasno da bi eventualni ulazak Milorada Dodika u tu instituciju automatski označio kraj za sve procese čiji je cilj slabljenje Srpske, a jačanje i centralizaciju BiH, pa će učiniti apsolutno sve da ga u tome onemoguće”, zaključio je Kovačević.

srna

PODIJELI