PRNAJVOR: Uručena sredstva za školske potrebe za 70 djece

0
473

Udruženje ratnih vojnih invalida /RVI/ opštine Prnjavor i Opština Prnjavor organizovali su danas podjelu jednokratne novčane pomoći djeci ratnih vojnih invalida sa područja opštine Prnjavor u iznosu od po 70 КM za kupovinu knjiga i školskog pribora.

Predsjednik Udruženja RVI Dragan Vrhovac istakao je da je ove godine novčana sredstva dobilo 70 učenika osnovnog i srednjoškolskog uzrasta.

„Кako nemamo dovoljno sredstava da obezbjedimo novčanu pomoć za svu djecu koja su zainteresovana za ovaj vid pomoći nastojimo svake godine da obuhvatimo druge korisnike. Nadamo se da će uručena sredstva dobro doći roditeljima za kupovinu udžbenika i školskog pribora”, rekao je Vrhovac.

Podjeli vaučera prisustvovovao je predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić koji se zahvalio Udruženju na aktivnostima koje godinama iz vlastitih sredstava provodi na poboljšanju socijalnog položaja ove kategorije stanovništva.

On je naglasio da će lokalna zajednica u skladu sa mogućnostima nastaviti da pomaže njihove aktivnosti.

“Nastojaćemo da u budžetu opštine za 2020.godinu planiramo i više sredstava kako bi bio obuhvaćen veći broj korisnika po pitanju projekta pomoći školskoj djeci”, istakao je Simić.

SRNA

PODIJELI