Prnjavor: 50.000 KM mjesnoj zajednici koja pobijedi na turniru u malom fudbalu

0
652
PRNjAVOR- Gradski fudbalski savez i grad Prnjavor organizuju takmičenje mjesnih zajednica u malom fudbalu, a pobjednička ekipa obezbjediće za svoju mjesnu zajednicu novčana sredstva koja će biti uložena u infrastrukturu u vrijednosti od 50.000 KM.

Organizator je Gradski fudbalski savez, a pokrovitelj Grad Prnjavor, koji će ovu manifestaciju podržati na dva načina.

“Jedan je da će se igračima koji budu igrali za pobjedničku mjesnu zajednicu obezbijediti novčana nagrada od 1.000 KM, a drugi da će ta pobjednička ekipa opredijeliti investiciju u svojoj mjesnoj zajednici u vrijednosti od 50.000 KM. Mislim da je ovo jedinstveno, kako ovdje u Prnjavoru, tako i u Republici Srpskoj i uvjeren sam da će veliki broj naših sugrađana iz svih mjesnih zajednica biti aktivan, da li kroz igru ili kroz navijanje. Isto tako uvjeren sam da će ovo biti jedan zaista lijep dan fudbala i sporta generalno na području našeg grada”, rekao je gradonačelnik Darko Tomaš.

Cilj ove manifestacije jeste afirmacija sporta, sportskih aktivnosti uz učešće isključivo domaćih igrača, koji imaju prebivalište na području Prnjavora, starijih od 15 godina, koji će se boriti za svoju mjesnu zajednicu.

“Ono što je jako bitno jeste da se ovo organizuje prvi put i očekujemo veliki broj prijavljenih mjesnih zajednica. Turnir se igra osmog i devetog jula (8.7. i 9.7.) na stadionu “Siniša Peulić” u Prnjavoru”, rekao je predsjednik Fudbalskog kluba „Ljubić“ Zoran Deket.

Prijave su otvorene do prvog jula, putem kancelarije Gradskog fudbalskog saveza u Prnjavoru.

Učešće na turniru je besplatno.

PODIJELI