Naslovna Prnjavor Vijesti Prnjavor: Aktiv žena SDS-a protiv zatvaranja porodilišta

Prnjavor: Aktiv žena SDS-a protiv zatvaranja porodilišta

0
929

Aktiv žena SDS-a Prnjavor izrazio je protivljenje zatvaranju porodilišta Doma zdravlja u Prnjavoru, koje je najavio ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, te zahtijeva obezbjeđivanje svih neophodnih i zakonom propisanih uslova kako bi ono nastavilo da radi.

U saopštenju Aktiva žena SDS-a navodi se da je ovo porodilište počelo da radi još šezdesetih godina prošlog vijeka, kada je imalo mnogo skromnije uslove od današnjih, zbog čega je potrebno hitno riješiti postojeći problem da bi nastavilo da radi.

“Zatvaranje prnjavorskog porodilišta bi dodatno uticalo na smanjenje i ovako malog prirodnog priraštaja stanovništva. Zahtijevamo od lokalne vlasti i aktuelnog načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša da preduzmu sve aktivnosti i radnje u okviru zakonskih mogućnosti da zajedno sa upravom Doma zdravlja Prnjavor, kao i nadležnim republičkim institucijama, trajno riješe problem porodilišta, obezbijede sve neophodne i zakonom propisane uslove kako bi ono nastavilo da radi”, navodi se u saopštenju.

Iz Aktiva žena SDS naglašavaju da se Republika Srpska mora boriti protiv “bijele kuge” i na sve načine podsticati rađanje.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić najavio je juče zatvaranje porodilišta u Prnjavoru i Derventi jer obavljaju porođaje, a nemaju operacione sale.

Izvor: Srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games