Prnjavor – auto-put-POTREBNO POTPUNO REGULISATI RIJEKE LIŠNJU I VIJAKU 

0
1081

 

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Borko Lukanović rekao je danas da se kompletno korito rijeke Lišnje koje prolazi kroz grad mora regulisati, kao i da se u dijelu rijeke Vijake naprave određene izmjene i proširenje korita kako se voda više ne bi zadržavala i plavila privredne objekte i domaćinstva.
On kaže da su svi učesnici današnjeg sastanka – koji je organizovala opština Prnjavor sa institucijama i preduzećima uključenim u izgradnju auto-puta, privrednicima i građanima ove opštine – zajedničkog mišljenja da su nasipanjem auto-puta prirodne plavne površine Lišnje i Vijake sada onemogućene zbog čega postoji potreba da se ove rijeke regulišu u potpunosti.

“Sve primjedbe koje su iznijeli učesnici sastanka su tonski zabilježene i biće dostavljene nadležnim institucijama, koje će ih nadamo se uvažiti i otkloniti na zadovoljstvo svih građana”, rekao je Lukanović.

Izvršni direktor za tehničke poslove preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” Milenko Dakić smatra da je sastanak bio dobar i koristan.

“Sa sastanka su upućene primjedbe i sugestije projektantu, nadzornom organu i izvođaču radova da se koriguje, pomogne i popravi ono što se popraviti može”, rekao je Dakić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici 17 mjesnih zajednica opštine Prnjavor kroz koje prolazi trasa auto-puta.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Donji Galjipovci Zoran Pezer kaže da se mještani zalažu da se u ovom mjesnom području, umjesto prema nacrtu plana izgradnje jednog nadvožnjaka i jednog podvožnjaka, izgradi jedan prelaz preko auto-puta. /Srna/.

PODIJELI