PRNJAVOR: BORBA ZA OPSTANAK NAJVEĆEG KESTENA U GLAVNOJ ULICI

0
898

Jedno od najvećih i najstarijih stabala kestena u drvoredu, ovih dana je označeno za uklanjanje. 

20150505_191322

 

Odluka o sječi ovog stabla je donesena od strane stručnih lica, jer je stari kesten u lošem stanju, a prema svojim gabaritima je ogroman  i u slučaju pada mogao  bi da ugrozi ljudske živote i imovinu.

Sve ove činjenice su naravno poznate i ne treba da se spore, ma koliko je Prnjavorčanima teško prihvatiti sječu stabala u drvoredu. Međutim, u opštinskom Odjeljenju za stambeno – komunalne poslove, prolongirali su rušenje kestena za desetak dana, potvrdio nam je ovo načelnik Damir Savić. Kestenu će se dati još jedna šansa, jer će naredne sedmice biti skeniran sa posebnim uređajem koji mjeri gustinu stabla i koji bi u cjelosti trebalo da pokaže, ima li ovaj stari stari svjedok vremena u Prnjavoru, mogućnost da još koju godinu krasi glavnu  ulicu.

 

20150505_191352

Ukoliko ova mjerenja pokažu, da je stablo u svojoj unutrašnjosti zaista oboljelo i da će stanje biti sve gore, biće primjenjena ranije donesena odluka o njegovoj sječi.

U nadi da će ovo ispitivanje koje se prvi put primjenju u Prnjavoru dati pozitivne rezultate, te da će ovaj gorostas od kestena opstati barem još jednu deceniju, odluka Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove je za svaku pohvalu. /prnjavorski.net/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here