PRNJAVOR: Burna sjednica LU “Borik”, rukovodstvo demantovalo nepravilnosti

0
949
U Prnjavoru je održana burna Skupština lovačkog udruženja „Borik“, na kojoj je dio delegata napustio zasijedanje, nezadovoljni rukovodstvom i vođenjem same sjednice. Aktuelno rukovodstvo udruženja demantovalo je navode o nepravilnostima i malverzacijama za šta su ih optuživali.

Na izvještajnoj sjednici Skupštine lovačkog udruženja „Borik“ Prnjavor bilo je prisutno 49 delegata od čega je njih 18, iz 7 sekcija, nakon duže rasprave o dnevnom redu, napustilo sjednicu jer kako kažu nisu prihvaćeni zahtjevi za izmjenu dnevnog reda te da rukovodstvo ne radi u skladu sa Statutom udruženja.

Član udruženja i delegat Mošo Bogičević kaže da godišnji izvještaj treba da podnesu sve komisije, upravni i nadzorni odbor i javni tužioc o radu u prethodnom periodu.

„Nema izvještaja nadzornog odbora, nema izvještaja disciplinske komisije ni disciplinskog tužioca. Ne znamo kako su se trošila sredstva i da li su se trošila u skladu sa zakonom jer nadzorni odbor treba da vodi računa o tome a njihovog izvještaja nema“, kaže Bogičević.

On dodaje da su predstavnici 7 sekcija tražili da se, zbog nerada skupštinskih komisija, ide na vanredne izbore. Bogičević je iznio i zamjerku što se Skupština počinje sa 17 sekcija a po Statutu ih ima 16 i navodi da se sjednica Skupštine ne može održati bez prisutne dvije trećine delegata, koliko ih kako kaže nije ostalo na daljem zasijedanju.

Predsjednik Skupštine LU „Borik“ Pero Radanović kaže da inspekcije koje su prošle kroz udruženje nisu utvrdile nikakve zakonske nepravilnosti i da se sve radi po Statutu. Dodaje da po poslovniku skupština može početi sa radom sko je prisutno dvije trećine delegata a prijedlozi se izglasavaju natpolovičnom većinom prisutnih.

„Od tih 49 delegata nakon usvajanja dnevnog reda ova nezadovoljna grupa lovaca njih 18 je napustilo što znači ostao je 31 delegat da radi u daljem radu skupštine“, istakao je Radanović.

Predsjednik LU „Borik“ Dragan Ančić kaže da je skupštinsko rukovodstvo, prema svom tumačenju, procijenilo da imaju dvije trećine na početku rada Skupštine dok ovi nezadovoljni kažu da nema.

„Vjerovatno će to biti predmet sudova kako imamo praksu unazad dvije godine, pa Bože moj, nek nadležni organ procijeni ko je bio u pravu. Ja ću poštovati svaku donesenu odluku“, dodaje Ančić.

Ispred lovačke sekcije Šibovska, Franjo Rover, kaže da se na pojedine sekcije vrše konstantni pritisci, prijetnje i zastrašivanja.

„Noćas je zapaljena visoka čeka koju je izgradio naš lovac Pavo Dalšašo, namjerno se to radi, ja ne znam ko to radi ali vjerujem u organe gonjenja da će se naći ko je počinilac. Potpredsjednik udruženja Mladen Bukovica podnio je neopozivu ostavku jer čovjek ne može da trpi nasilje, oni sve to lome preko koljena“, ističe Rover.

Predsjednik lovačkog udruženja osvrnuo se i na optužbe o malverzacijama iznesene od strane četiri bivša predsjednika lovačkog udruženja. Jedna od optužbi odnosi se na način izdavanja u zakup lovačke kuće u Prnjavoru i navodne štete nanesene udruženju u iznosu od 36.000 maraka. Ančić kaže da je to laž.

„Mi smo zaključili ugovor o zakupu na 10 godina sa zakupoprimcom koji daje pola novčanih sredstava u mjesečnom iznosu od 300 maraka što za 10 godina iznosi 36.000 maraka a drugi dio je ulaganje u objekat lovačkog doma. Vidjeli ste do prije godinu i po dana na šta je ličio ovaj lovački dom. Sad su ovi momci što su zakupili sve korektno odradili i do sada već preko 30.000 maraka uložili, tako da ne stoji činjenica da je udruženje oštećeno. Ali znate kako je jednom ili dvaput iznesena laž postaje istina“, zaključuje Ančić.

I predsjednik Skupštine Pero Radanović osvrnuo se na optužbe o malverzacijama zbog prodaje lovačke kuće u Potočanima i dodaje da je anonimno podnesena tužba povučena od strane nadležnog tužioca.

„Lovačka kuća u Potočanima je kuća grupe lovaca koji su je gradili sopstvenim sredstvima. Na osnovu te kuće kada je prošao autoput dobivena su sredstva u iznosu od 64.120 KM i ta sredstva su ponovo uložena u novu kuću i ona je sada izgrađena daleko ljepša, kupljeno je zemljište i sve je regulisano u skladu sa zakonskim propisima“, rekao je Radanović.

Za očekivati je da se priča o LU „Borik“ Prnjavor neće završiti na ovome i da će i dalje biti posla za policiju i istražne i sudske organe, kao što je primijetio i predsjednik Udruženja Ančić.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here